Wat is Saas?

SaaS staat voor Software as a Service. Dit is een model dat softwareapplicaties via het internet levert. Je hoeft niet meer zelf de software te installeren of te updaten, vandaar het woord service. Leveranciers bieden een abonnement aan op software en nemen al jouw zorgen op zich. Je hebt altijd toegang en je hebt nooit meer onderhoud. 

het voordeel van saas timenterprise aenova

Om het nog makkelijker te maken, vergelijk het dan met Netflix. Je streamt een film online, vanuit de cloud, in plaats van een dvd uit je collectie uit te zoeken. Geen kast waarin je het moet bewaren, geen schijfje dat je eerst even schoon moet maken. Dat is eigenlijk wat SaaS is. 

Aenova

Wat zijn de voordelen van Saas?

De specifieke voordelen van TimEnterprise als SaaS oplossing kun je teruglezen in onze factsheet. Veel van deze voordelen komen overeen met wat consumenten van SaaS in het algemeen vinden. Laten we even voor de duidelijkheid opsommen wat de voordelen van SaaS precies zijn: 

  • Kosten – Simpel gezegd, je hebt geen hoge instapkosten. Je koopt niet het software pakket voor een paar duizend euro. Je betaalt abonnementskosten en meer niet. 
  • Altijd up to date – Je hoeft dus niet meer zelf de software te updaten. Dat doet de leverancier voor je. Die weet natuurlijk ook exact wanneer er een nieuwe versie uitkomt, zodat je altijd op de nieuwste versie werkt. 
  • Altijd toegang – Heb je internet, dan kun je de applicatie gebruiken. Op alle soorten apparaten, dat maakt namelijk niet meer uit. Je gebruikt de rekenkracht van een andere computer. Je streamt de software in plaats van dat je computer er hard voor moet werken. 
  • Schaalbaarheid – Vaak sluit je een abonnement af aan de hand van een aantal licenties. Het makkelijke is, vaak kun je met één belletje naar de accountmanager van de organisatie je licenties uitbreiden. 
  • Veiligheid – Je werkt op de server van een leverancier. Check dus van te voren ook wat de leverancier vertelt over veiligheid van data. Zo zijn wij er bijvoorbeeld heel trots op dat wij ISO27001 gecertificeerd zijn. Dat betekent dat wij heel veilig omgaan met al jouw data. Dit doen wij volgens een format die is goedgekeurd door een officiële ISO auditor. 

Saas & TimEnterprise

Wanneer je TimEnterprise als SaaS-oplossing afneemt, kun je rekenen op de voordelen die wij al eerder benoemd hebben. Het abonnement wordt bepaald aan de hand van het aantal licenties en de modulesamenstelling. Gelukkig zijn de licenties schaalbaar, dus als jouw organisatie groeit kun je gemakkelijk mee groeien in TimEnterprise. 

Zoals we al eerder aan hebben gegeven, we hebben een factsheet gemaakt. Deze kun je met de onderstaande knop opvragen. Hierop kun je teruglezen wat nou precies SaaS is en hoe dit werkt in combinatie met TimEnterprise. Het handige van zo’n PDF is dat je het gemakkelijk met je collega’s kan delen. 

Heb je vragen over SaaS? Neem dan contact met ons op via de onderstaande knop.