Update: TimEnterprise 2020.1

aenova timenterprise 2020.1 nieuwsbrief

Cadeautje voor prinsjesdag

De nieuwe release van TimEnterprise heeft wat langer dan gebruikelijk op zich laten wachten, maar we beloven: het was het wachten waard!

Download hier TimEnteprise 2020.1

Niet alleen hebben we hier de laatste twee klantwensen van de vorige klantendag (2019 – Museum Prinsenhof) verwerkt, maar ook hebben we veel aandacht besteed aan de veiligheid van Tim, gemak voor zowel de applicatiebeheerder als de eindgebruiker en zijn er verbeteringen doorgevoerd rondom de audit log.

TimEnterprise klantendag 2019

We frissen het geheugen nog even op; elk jaar beloven we de Top 3 van de klantwensen gekozen op de klantendag. Omdat #3 een gedeelde plaats was én er een andere superwens gekozen was, moesten we vijf wensen realiseren. De laatste twee van die wensen zijn in deze release gerealiseerd.

Het gaat hier om het fiatteren van de restboekingen door een afdelingshoofd, waarbij in het fiatteer scherm ook de projecturen zichtbaar zijn. Deze uren zijn niet door het afdelingshoofd te fiatteren, maar geven wel inzicht in de totaal geschreven uren van die periode.

Het exporteren van overhead is al even beschikbaar in Tim, maar dan is het pas in te zien in het exportbestand van de financiële koppeling. Met het realiseren van deze wens is overhead ook al eerder zichtbaar in de budgetmatrix en dus niet meer afhankelijk van een export.

Veiligheid

Om Tim nog veiliger te maken hebben we er voor gezorgd dat de link voor het herstellen van je wachtwoord een beperkte, zelf in te stellen, geldigheidsduur heeft. Op die manier kan de link maar tijdelijk gebruikt worden of moet deze opnieuw aangevraagd worden.

Ook is het mogelijk om bij vermoeden van misbruik van de wachtwoordherstelfunctie deze IP adressen te achterhalen en daarna de blokkeren. Ook telt het verkeerd invullen van de 2-factor authenticatie nu mee bij het totaal  van de wachtwoordpogingen. Op die manier wordt het moeilijker om ongeautoriseerd toegang te krijgen.

Auditlog

De auditlog is een veel gebruikte functie sinds deze in TimEnterprise beschikbaar is. Wanneer er veel informatie in TimEnterprise staat wordt de auditlog traag en lastig te gebruiken. Om dit te voorkomen hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Bij het openen van de auditlog krijg je nu eerst een filter te zien waarin je een periode kunt kiezen die getoond óf direct geëxporteerd kan worden. Zo hoeft niet alle data opgehaald te worden. Daarnaast wordt bij gebruik van de functie Archiveren in Tim, óók het auditlog gearchiveerd zodat er echt met een opgeruimde database verder gewerkt kan worden.

Let op! We hebben gemerkt dat het auditlog ook populair is als controlemiddel voor bijvoorbeeld registraties en fiattering. Deze informatie is lastig af te lezen in het auditlog omdat de functionaliteit daar niet op die manier voor gemaakt is. Het exportbestand is machineleesbaar door diverse tools die door accountants gebruikt worden.  

Gemak

Bij Aenova houden we van simpel, dus ook TimEnterprise maken we het liefst zo gemakkelijk mogelijk. In deze release dus allemaal verbeteringen die het gebruik weer net wat fijner maken. Zo kun je als eindgebruiker nu ook aan en uit zetten of je privé afspraken wilt zien in je agenda suggesties en kun je net als in de Swing client nu ook vanuit de webclient je agenda synchroniseren met de jaarkalender.

Voor de applicatiebeheerder zijn diverse verbeteringen doorgevoerd, zoals het aanpassen van de datumnotatie. Geen “tweede semester” of “derde triaal” meer, maar gewoon de daadwerkelijke vanaf en t/m datum. Ook bij het gebruik van de assistent voor Roosteren & Verlof genereren staat de assistent voortaan standaard op het huidige jaar i.p.v. volgende jaar, iets waar we vaak een vraag of opmerking over kregen.

Projecten

We hebben gezien dat de functionaliteit om producten (projecten) apart te fiatteren van de resturen steeds vaker gebruikt wordt. Om dit nog gemakkelijker te maken is toegevoegd dat de projectleider apart aangemerkt kan worden. Zo kunnen de uren van de projectleider apart gefiatteerd worden omdat deze niet zijn eigen uren mag fiatteren.   

Release notes

Voor de release hebben we twee type release notes die je kunt downloaden. In de technische release notes staan alle verbeterpunten die zijn doorgevoerd in de nieuwste update. In de functionele release notes hebben we een aantal verbeterpunten uitgekozen om uit te lichten. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd hoe de nieuwe functies werken. Zie het als een soort handleiding.

Je kunt de release notes downloaden op het klantenportaal.

Volg de TimEnterprise pagina op LinkedIn, zo mis je geen enkele update.