Urenregistratie onverminderd belangrijk

Elk jaar komen Tim kerngebruikers bij ons op kantoor om de nieuwste features in Tim te testen en beoordelen. Dat doen we in een zogeheten Klant Inspraak Sessie (KIS) en ook dit jaar hebben we flink zitten sparren met onze kerngebruikers. Wil je weten wat daaruit gekomen is, lees dan verder!

Op 15 juni 2017 zaten we met vijf van onze kernleden in het zonnige Aenova-kantoor aan de Scheepmakerij. Het is voor ons héél belangrijk om te weten wat de maatschappelijke ontwikkelingen bij onze klanten zijn rond urenverantwoording en tijdregistratie, en welke rol Aenova en TimEnterprise daarin kunnen spelen. Dus we hebben hierover de kerngebruikers de hemd van het lijf gevraagd.

De focus van klokken verschuift
Hoewel tijdschrijven regelmatig ter discussie staat en ook de rol van de klok als controlemiddel afneemt, zien onze kernleden dat het inzicht hebben in bestede tijd voor bijvoorbeeld subsidies, onverminderd belangrijk blijft.

We zitten in een tijd waarin medewerkers het steeds belangrijker vinden om hun eigen tijd in te delen, zelf te bepalen of ze vanmiddag nog even thuis werken en eventueel morgen wat langer doorgaan omdat die ene taak af moet. Dan is het voor bijvoorbeeld collega’s fijn om te weten wanneer je er bent voor overleg, en is het hebben van een kloksysteem heel handig. Tegelijkertijd moeten werknemers, vaak vanwege subsidies, precies weten hoeveel uren gespendeerd worden op welke afdelingen aan welke taken. Ook voor dat doel blijft een kloksysteem heel fijn. De focus van het klokken is daarmee verschoven van controlemiddel naar puur praktisch.

Aenova neemt de last weg
Steeds meer organisaties kiezen er voor om de nieuwe TimWeb & TimApp te gebruiken. Ook bij de kernleden was het enthousiasme groot om deze versie in gebruik te nemen, vanwege de overzichtelijke interface. Bij veel organisaties betekent het in gebruik nemen van TimWeb & TimApp wel dat een heel traject op de ICT afdeling nodig is, die daar niet altijd tijd voor heeft. Laten wij daar nou een oplossing voor hebben: de overstap naar Software As A Service (SAAS) van Aenova kan helpen de eigen organisatie te ontlasten. In deze constructie neemt Aenova namelijk het technische beheer over.

Administratieve last volledig mobiel opgelost
Als afsluiting van de KIS hebben we een case bekeken van hoe onze mobiele oplossing TotalMobile in combinatie met een volledig geïntegreerde planningsoplossing en natuurlijk TimEnterprise, een aanzienlijke hoeveelheid administratief werk zal besparen bij gemeente Ommen-Hardenberg. Daar wordt deze oplossing ingezet bij de buitendienst, om onder andere de planning en uitvoering van groenvoorzieningswerkzaamheden goed te stroomlijnen.

Geef een antwoord